Hockeysäsongen lever med med sex tiondels sekunds marginal

VÄXJÖ, SVERIGE - 11 APRIL 2016 : Skellefteå ass tränare Bert Robertsson tittar på matchuret i slutsekunderna precis innan Växjö kvitterar under matchen i SM-semifinal mellan Växjö och Skellefteå på Vida Arena i VÄXJÖ den 11 april ( Foto: Lars Nilsson / Pic-Agency ) Nyckelord Keywords: Sport, SM-semifinal, Växjö, Skellefteå

VÄXJÖ, SVERIGE – 11 APRIL 2016 : Skellefteå ass tränare Bert Robertsson tittar på matchuret i slutsekunderna precis innan Växjö kvitterar under matchen i SM-semifinal mellan Växjö och Skellefteå på Vida Arena i VÄXJÖ den 11 april ( Foto: Lars Nilsson / Pic-Agency )

Gårdagens match i Vida Arena i SM-semifinal match 6 mellan Växjö Lakers HC och Skellefteå AIK blev en gastkramande tillställning där Skellefteå ledde med 1-3 inför den tredje perioden. Skellefteå tycktes ha allting under kontroll fram till tredje periodens  powerbreak efter drygt halva perioden, men en utvisning efter 52.19 med Växjö reducering som följd redan efter 13 sekunder i powerplay fick Vida Arena grytan att koka.

En otroligt onödig utvisning av Växjös Eddie Larsson efter 54.37 gjorde att Skellefteå fick två minuters andrum, och Eddie Larsson skall nog vara glad att det stannade vid två minuter med tanke på hur man tidigare har bedömt när en spelare kör upp klubban i ansiktet på sin motståndare. Linjemannen Henrik Pihlblads visselpipa flyger upp i luften när han skall gå emellan, vilket syns på bilden nedan. . Eddie måste vara kyligare i dessa situationer och inte låta sig provoceras till att ta onödiga utvisningar.

VÄXJÖ, SVERIGE - 11 APRIL 2016 : Växjö 53 Eddie Larsson trycker upp klubban i ansiktet på Skellefteå 27 Martin Lundberg så att tandskyddet flyger ur munnen, Växjö 53 Eddie Larsson får två minuters utvisning under matchen i SM-semifinal mellan Växjö och Skellefteå på Vida Arena i VÄXJÖ den 11 april ( Foto: Lars Nilsson / Pic-Agency ) Nyckelord Keywords: Sport, SM-semifinal, Växjö, Skellefteå slagsmål bråk fight brawl fajt gruff fighting

VÄXJÖ, SVERIGE – 11 APRIL 2016 : Växjö 53 Eddie Larsson trycker upp klubban i ansiktet på Skellefteå 27 Martin Lundberg, Växjö 53 Eddie Larsson får två minuters utvisning under matchen i SM-semifinal mellan Växjö och Skellefteå på Vida Arena i VÄXJÖ den 11 april ( Foto: Lars Nilsson / Pic-Agency )

Växjö klarade utvisningen, och plockade sedan målvakten Stefan Steen redan efter 57.29, men fick sätta in honom i målet igen efter 59.22 då tekningen hamnade i Växjös zon efter en avsiktlig offside som Växjö tog för att hindra Skellefteå från att kontra in 2-4 i tom bur. Växjö tog då timeout och Stefan Steen stack till båset direkt efter den vunna tekningen, men Växjö hade svårt att ta sig in i Skellefteås zon, men lyckades till sist få till en tekning i anfallszon efter 59.48.

Den påföljande tekningen vann  Skellefteå och pucken gick först ned i det ena sarghörnet, för att sedan passera bakom Skellefteås mål över till det andra sarghörnet, och då var jag övertygad om att det var kört för Växjö. Tiden skulle aldrig ”räcka till” för en Växjökvittering, varför jag koncentrerade mig på att zooma in Skellefteås assisterande coach Bert Robertsson som ofta visar känslor vid olika händelser på isen. Bert stod oroligt och tittade på matchuret, och till min stora förvåning hör jag hur arenan fullkomligt exploderar och fyrverkerierna flyger över mitt huivud, Växjös Tuomas Kiiskinen hade kvitterat på volley med endast sex tiondelar av sekund kvar av ordinarie matchtid, hockeysäsongen bakom kameran levde åtminstone en sudden också.

I sudden saknades det inte chanser för något av lagen även om det var Växjös om höll i taktpinnen, och efter 16.10 i sudden kunde Växjös Linus Fröberg dundra in segermålet 4-3 till Växjö, och kanske kan det blir 2-3 matcher till i Vida Arena i en eventuell SM-sinal, det avgörs uppe i Skellefteå på onsdag när det sjunde och helt avgörande semifinalen spelas lagen emellan.

VÄXJÖ, SVERIGE - 11 APRIL 2016 :  Hemmastå i extas efter suddensegern under matchen i SM-semifinal mellan Växjö och Skellefteå på Vida Arena i VÄXJÖ den 11 april ( Foto: Lars Nilsson / Pic-Agency ) Nyckelord Keywords: Sport, SM-semifinal, Växjö, Skellefteå jubel jublande glad glädje lycka happy happiness celebration celebrates publik fan fans supporter supportrar klack supporters audience crowd

VÄXJÖ, SVERIGE – 11 APRIL 2016 : Hemmastå i extas efter suddensegern under matchen i SM-semifinal mellan Växjö och Skellefteå på Vida Arena i VÄXJÖ den 11 april ( Foto: Lars Nilsson / Pic-Agency )