Ny arena, ny sport, nya utmaningar

Fortnox Arena

Fortnox Arena

Igår kväll var jag i Fortnox Arena för att plåta träningsmatchen mellan SSL laget Växjö Vipers och allsvenska Craftstaden, träning både för lagen och för mig.

Jag blev väl mottagen av Växjö Vipers representanter, fick hjälp med det jag frågade efter, det enda på det negativa kontot från kvällen var att det inte gick att skicka upp bilder till Pic-Agencys server via det trådlösa pressnätet i Fortnox Arena. Nu skall inte Växjö Vipers lastas för detta, för det handlar någonstans om att de olika systemen skall prata med varandra, så nu handlar det om att försöka förstå vilak inställningars om behöver justeras i ett eller i båda systemen för att få det fungera. Jag erbjöds en fast lina på kansliet för skicken, men den tiden finns inte i pauserna att hinna springa ned till kansliet för att skicka bilderna, tyvärr, men möjligheten fanns. Jag löste det via mobilen, men den lösningen är inte ideal, överföring via mobilen är seg, så vi får se om vi kan få ihop det innan seriestart så att vi får systemen att fungera med varandra.

När det gäller övriga faciliteter i Fortnox Arena så var de kanon, lättillgänglig pressläktare, gott om plats att röra sig runt planen för att fotografera, så nu är det bara upp till mig att hitta ”rätt” fotoplatser samt välja optimal fotoutrustning. Jag inledde den första perioden (säger man period i innebandy?) med min Canon EOS 1D Mark iV tillsammans med Sigma telezoomen 120-300 mm f/2.8, vilket gav en upplevd brännvidd på 156-390 mm. Jag insåg snabbt att jag behövde inte den brännvidden, och att jag behövde blir mer mobil än att köra med den kombinationen med ett enbensstativ. Jag gick sedan över till min Canon EOS 5D Mark II med Canons telezoom 70-200 mm f/2.8, och det funkade mycket bättre. Jag funderar nu på vad jag skall kombinera med denna, normalzoom och eller vidvinkelzoom. Nästa fundering är, knästående eller helt stående, lutar nog åt knästående, tyckte det funkade bra och att man fick en bra närhet i bilderna.

Övning ger färdighet, så det är bara att jobba vidare under ytterligare några träningsmatcher för att vara ordentligt varm i kläderna tills SSL startar. Jag kommer också att täcka Kalmarsunds matcher i damernas SSL under den kommande säsongen, så det blir en hel del innebandy i vinter.

2016-08-17 Växjö - Craftstaden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.