2016-07-03: Bildspecial: Sporrens terränghoppning

Häst och ryttare med fokus på uppgiften

Häst och ryttare med fokus på uppgiften

Rid och Körsällskapet Sporren arrangerade under söndagen fälttävlan på sin anläggning i Bräkne-Hoby. Fälttävlan består av tre moment, dressyr, banhoppning samt terränghoppning. Dressyren och banhoppning genomfördes under förmiddagen, medan terränghoppningen startade kl. 13.00.

Jag var på plats i god tid för att bevaka terränghoppningen, inledningsvis var vädrets makter på gott humör, men mörka moln närmade sig banan, varför jag fick i preventivt syfte fixa regnskydd genom att använda bakluckan på bilen som regnskydd. Jag missade tyvärr någon/några tävlande pga denna manöver, men satsningen på regnskydd skulle visa sig vara rätt, för till sist öppnade sig himlen och regnet östa ner under några minuter.

Det reds lite olika banor beroende på vilken klass det tävlades i, bansträckningens längd och hindrens höjd varierades beroende på klass. Terränghoppningen är en tufft delmoment, som både kräver mod, teknik och styrka. Ambulans fanns på plats om olyckan skulle vara framme, men endast ett par mindre incidenter skedde under terränghoppningen.

Av drygt 1.500 bilder kommer här ett urval på 360 bilder från terränghoppningen.

1 kommentar

1 ping

    • Esmeralda4 juli, 2016 kl. 23:33
    • Svara

    Hej! Om man vill köpa en av bilderna, hur går jag tillväga då?
    Mvh Esmeralda

  1. […] Snabba kast, i fredags var det fotobevakning på crusingen genom centrala Ronneby, söndagen bjöd på terrängritt i Bräkne-Hoby, idag måndag är det Hoby GIFs A-lag som gäller för mig och kamerautrustning. Bilder från söndagens terrängritt hittar ni här >>> […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.