2017-08-19: Hoby GIF – BK Union 3-2

Hoby GIF – BK Union på Bräknevallen i Bräkne-Hoby den 19 augusti ( Foto: Lars Nilsson / Calegula Foto )

Hoby GIF tog emot BK Union på Bräknevallen under lördagseftermiddagen, en match där Hoby  till sist kunde glida ur Unions grepp efter ett 0-2 underläge.

Union förde mycket av spelet under den första halvleken, och man kunde också ta ledningen efter 31 minuters spel genom Adam Björnsson. Hoby saknade inte chanser, bl a hade man ett skott där Unions målvakt Robin Holm tippade skottet till hörna via sin högra stolpe, och Fredrik ”Gredde” Grenell hade ett avslut i bra läge som gick mellan benen på målvakten Robin Holm men styrdes undan i samband med att bollen passerade Robin Holm.

I den andra halvleken jagade sedan Hoby en kvittering, men istället kunde i 57:e matchminuten Adam Björnsson göra sitt och Unions andra mål fram till 0-2 efter en kontring med pass på djupet. Union hade sedan bra kontroll på matchen, och med 20 minuter kvar av matchen så fanns det inte mycket som tydde på en uppryckning från Hobys sida. När sedan Fredrik ”Gredde” Grenell lyfte in ett långt inlägg, kunde han som ”gredde på moset” se bollen segla in idet bortre krysset över en felplacerad Robin Holm i Unionmålet, och med lite hjälp av i den kraftigt byiga vinden, matchklockan visade då 73 minuter. Målet betydde inte bara en reducering utan det gjorde också att Hoby fick blodad tand medan det med ens smög sig in ängslighet i Unions spel. Två minuter senare var det dags igen när David Hildingsson kunde kvittera på en retur efter en vänsterhörna. Nu var Hoby med i matchen i allra högsta grad, men Union hade nu fått ordnings på spelet och skapade ett jätteläge framför Andreas Johansson i Hobymålet, men avslutet gick dock utanför Hobys målram. När så Tim Tlatlik bröt sig in från vänsterkanten och pricksköt från straffområdeslinjen 3-2 efter 81 minuters spel, då var vändningen ett faktum efter tre mål på åtta minuter. Båda lagen skapade sedan lite chanser men resultatet stod sig matchen ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.