2017-05-22: Smakprov från matchen Hoby GIF – Märserums IF 3-2

2017-05-22 Hoby - Märserum
Hoby GIF tog emot Märserums IF på Bräknevallen under måndagskvällen i div. 5 Blekinge, en match som Hoby GIF vann med 3-2 (0-1) efter ett 0-2 underläge efter drygt en timmes spel.

Märserum satte press högt upp på planen när Hoby hade bollen eller hade inkast. Märserums Joakim Svärdh fick utgå efter en närkamp med ett blödande jack i ögonbrynet. Märserum var det starkare laget i den första halvleken, men ledningsmålet kom i 42:a matchminuten, ett mål som skulle bli första halvleks enda mål, målskytt var inhopparen David Möller som ersatte Joakim Svärdh när denne utgick.

Tidigt i den andra halvleken kunde Märserums Eric Gustafsson utöka Märserums ledning till 0-2, och sedan hade Märserum bud på även 0-3. Det fanns inga tecken på att Hoby skulle komma tillbaka in i matchen, men Hoby fick till ett tungt stolpskott efter en timmes spel, sedan stressade Hobys David Hildingsson en Märserumsförsvarare och 1-2 reduceringen var plötsligt ett faktum bakom Märserums målvakt Victor Möller efter självmål.

Målet var startsignalen för en utökad offensiv från Hobys sida, och några minuter senare utdömdes straff för Hoby när en Märserumsspelare olyckligt fick en uppstudsande boll på armen efter en Hobychans med avslut i kryssribban. Straffen tog Emil Stenberg hand om, bollen i ena hörnet och målvakter Victor Möller i det andra, och matchen var därmed oavgjord 2-2.

Men Hoby ville mer, och ledningsmålet 3-2 kom i 81:a minuten när bollen damp ner framför fötterna på  Fredrik Grenell strax innanför straffpunkten efter en hörna, och trots mycket folk på mållinjen lyckades Fredrik hitta en glugg och förpassa bollen in i Märserums mål. Märserum jagade sedan an kvitteringen utan att lyckas få in bollen bakom Andreas Johansson, och e ny vändning av Hoby hemma på Bräknevallen var säkrad.

Värt att också nämnas från matchen var att när matchen var på väg in på stopptid, drog Hobys Fredrik Grenell på sig en varning för hårt spel, och den ena linjemannen kallade då till sig huvuddomaren Kranislav Miletic och menade på att det var Fredrik Grenells andra varning i matchen, och därmed rött kort och utvisning. Såväl Hobys spelare som publik protesterade mot domslutet, och huvuddomare Kranislav Miletic anade ugglor i mossen. Istället för att låta det gå prestige i det hela, kontrollerade han sina egna noteringar och kunde konstatera att linjemannen hade förväxlat varningarna, då den ena av Fredrik Grenells ”varningar” istället var på nummer fyra i Märserum och inte på nummer fyra i Hoby. Lite ”Grädde på moset”……..

Matchbilder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.