2017-05-06: Smakprov från matchen Hoby GIF – FK Sölvesborg United 5-2

Anton Hildingsson sätter sitt och Hobys femte mål i matchen vilket är spiken i Sölvesborgskistan

David Hildingsson sätter sitt och Hobys femte mål i matchen vilket är spiken i Sölvesborgskistan

Hoby GIF vann eftermiddagens match i division 5 Blekinge mot FK Sölvesborg United på Bräknevallen med 5-2 (2-2), stor matchvinnare var David Hildingsson som stod för Hobys samtliga fem mål.

Hoby GIF tog emot FK Sölvesborg United på Bräknevallen i fjärde omgången av div. 5 Blekinge, en match som spelades i strålande solsken, 20 grader och svag vind. Sölvesborg inledde bäst, hade snabba spelvändningar och gick också upp i en 0-2 ledning med bud på mer, bl a hade man ett ribbskott innan Hoby kunde reducera genom David Hildingsson och även kvittera i slutminuten av den första halvleken, även denna gången var David Hildingsson siste man på bollen.

I den andra halvleken satte Hoby press högre upp i banan på Sölvesborg, och Sölvesborgs anfallsspel stagnerade medan Hoby kom i våg efter våg. Timmy Olofsson skadade sig i den 55 matchminuten och fick utgå (för färd till akuten med en skadad fot/vrist). Det skulle dröja till den 70:e matchminuten innan Hoby lyckades ta ledningen, målskytt David Hildingsson, och Hobys offensiva spel fortsatte och David Hildingsson kunde göra både 4-2 och 5-2 innan domare Marcus Catuta kunde blåsa av matchen. Hobysegern var rättvis, låt vara att den kanske var något mål för stor för att spegla styrkeförhållandet lagen emellan under matchen.

Matchbilder

1 ping

  1. […] Mer om matchen inklusive matchbilder hittar nu här >>> […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.