2016-08-26: Herr: Hoby GIF – Asarums IF FK U 2-1

Geovanni Lucero i närkamp

Hobys Geovanni Lucero i en närkamp under matchen mot Asarum

Hoby GIF tog emot Asarums IF FK U på Bräknevallen ikväll i div 5 Blekinge, ett Bräknevallen som badade i högsommarväder. Asarum hade ett visst spelövertag i den första halvleken, men det skulle dröja till den 41:a matchminuten innan matchens första mål skulle komma. Det var Asarums Hampus Holgersson som efter ett ihopslag med en Hobyförsvarare fick ett friläge mot Hobys målvakt Jonas Olausson-Trofast, och han kunde rulla in 0-1 invid bortre stolpen.

I den andra halvleken jagade Hoby en kvittering, medan Asarum gick för 0-2. Hobys målvakt Jonas Olausson-Trofast skadade sig efter drygt 70 minuters spel, och det blev värre några minuter senare, men han rapade sig, och efter skadeavbrottet i 79:e matchminuten slog Erik Stenberg en lång djupledspassning från eget straffområde som hamnade hos Timmie Olofsson, och en liten vickning över i bortre burgaveln gav kvitteringen till 1-1 bakom Pontus Kamp i Asarums mål.

Asarum försökte repa mod och forcera in ett nytt ledningsmål, men Hoby hade fått vittring och gick samtidigt för seger. Timmie Olofsson skulle ”hugga igen”, nu i 88:e matchminuten, denna gången när en boll studsade rätt på mittplan så han fick friläge nästan från mittlinjen. Han avancerade ända in i Asarums straffområde med Asarums Tim Nielsen i bakhasorna, och precis när han skulle avsluta revs han ner av Tim Nielsen. Tim Nielsen åkte på en frilägesutvisning och Hoby fick en straff xom Hobys målvakt Jonas Olausson-Trofast skulle lägga. Bollen i ena hörnet och Asarums målvakt Pontus Kamp i det andra, innebar Hoby ledning med 2-1. Hoby kunde sedan hålla ut de få återstående matchminuterna och bärga en viktig seger i kampen om förnyat div 5 kontrakt. Anton Karlsson som dragit på sig en varning i 86:e matchminuten, åkte på en ny i 90:e minuten, fick även han lämna matchen och gå till omklädningsrummet.

1 ping

  1. […] Ikväll var det fotoknäck på Bräknevallen när Hoby GIF mötte Asarums IF FK U i division 5 Blekinge. Hoby kunde med två mål de sista dryga tio minuterna vända 01- underläget till seger 2-1. Mer om matchen samt matchbilder hittar ni här >>> […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.