Pic-Agency fortsätter samarbetet med HockeyAllsvenskan

Löpsedlar 2:e mars, mina bilder på samtliga löpsedlar

Löpsedlar 2:e mars, mina bilder på samtliga löpsedlar – Fotocred: ICA Nära Väckelsång

Nu i veckan har det blivit klart att Pic-Agency har förnyat sitt samarbetsavtal med HockeyAllsvenskan, några nyheter i avtalet är att Pic-Agencys fotografer för exklusive ensamrätt att använda ”netcam” och ”roofcam” i de hockeyallsvenska ishallarna de kommande tre åren. För egen del innebär det att jag troligtvis kommer att investera i utrustning för en målkamera, investeringen ligger i en målkamerabox från USA samt ett nytt vidvinkelobjektiv till en av mina kameror.

Kameraboxen kommer jag att beställa härifrån >>>

När det gäller det kommersiella fotograferandet har det tagit paus sedan Växjös sista hemmamatch i SM-slutspelet i april. Min huvudinriktning är ishockey, mest för att min karriär som sportfotograf har formats av ishockeybevakningar, men också då jag brinner för ishockeyn. I Blekinge finns det inte några direkt kommersiellt gångbara sommaridrotter som kan mäta sig med ishockeyn, det handlar ju både om på vilken nivå de olika idrotterna är på i Blekinge men också hur stort sug det är efter bilder i de olika idrotterna.

Jag ligger dock inte helt på latsidan,jag fotograferar fotboll på ren ideell basis i Hoby GIF, herrfotboll på div. 5 nivå samt damfotboll på div. 4 nivå, tränar på fotbollsfotografering, en investering för framtiden. Det blir kanske också en lokal fälttävlan i Bräkne-Hoby, samt en crusing den första juli. Jag ”hoppade” på SM-orienteringen då jag kände att jag inte hade tiden just då, krävs ju förutom själva fotograferandet planering och att läsa in sig på vilka deltagare som är hetare än andra för att kunna fokusera på rätt tävlande.

Hockeysäsongen är väldigt intensiv, brukar landa på cirka 90-100 A-lagsmatcher under en säsong, snittar drygt tre matcher i veckan, då behöver man återhämtningen under sommarmånaderna, då får man chansen att göra en del annat privat som man kanske har försummat under vintern. Just nu är vi uppe i slutspurten av en köksrenovering, årets stora händelse på det privata planet när det gäller boendet i natursköna Järnavik som ni kan läsa om här >>>

Den gångna hockeysäsongen var min första som kommersiell frilansfotograf, det blev drygt ett 50-tal publicering på ren bildförsäljning, sedan ytterligare publiceringar på hockeyallsvenskan.se samt på tidningenhockey.se, men där är det inte bildförsäljning per bild utan där är det publiceringar genom en generell ersättning per säsong avsett antal publiceringar.

Tingsryds AIF gick strålande den gångna säsongen, och det ger ju en extraskjuts åt bildförsäljningen, drygt ett 50-tal bildförsäljningar blev det som sagt, minst sju löpsedlar pryddes av mina bilder, med toppnoteringen när jag hade bild på Kvällsposten, Expressen och Aftonbladet en och samma dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.