Ibland har man flyt!

Löpsedlar 20160302

Foto: Mats Malmhav

Igår när den första HockeyAllsvenska Finalen spelades i en utsåld Nelson Garden Arena, var jag ensam fotograf förutom SMP’s Lena Gunnarsson. Jag blev förvånad när INGEN annan fotograf förutom SMP’s fotograf dök upp på den första matchen i HockeyAllsvenska Finalen, visserligen visste jag att Buildbyråns fotografer i Växjö Jonas Ljungdahl och i Karlskrona Jonas Gustafsson hade matcher i SHL, men att de skulle skicka någon annan tog jag som självklart. Hallen var som sagt utsåld, 3.650 åskådare på en ort med 3.023 personer, och med stor studio av CMore mellan båsen, så fanns inte många ställen att stå och fotografera på.

Långsidornas läktare erbjuder inga fotoplatser, få platser vid sargen att fotografera genom plexit då folk stod längs sargen, och där det fanns plats där är det ljusreklam bakom som blänker i plexit………så jag tog min tillflykt till att stå längst ut på högerkanten av pressfållan (de som varit i NGA vet vad jag talar om när jag skriver ”pressfållan”). Det dröjde inte länge förrän en Taif-profil på ståplats kommenterade i höga ordalag om vad han tyckte om detta (med rätta), att jag skymde målet i TAIFs anfallszon…….jag omgrupperade på pressfållan, kröp ihop och tryckte mig bakåt mot väggen, så att jag inte skymde publiken, men fotoställningen blev inte den bästa, varken rent fysiskt för kroppen eller rent fototekniskt, men det var bara att gilla läget, bita ihop och göra det bästa av situationen.

Efter matchen messade Anders Hansson på Expressen att de tänkte köpa ett bildpaket så han ville att jag skulle ”pumpa på med bilder”……..Wennerholm från Aftonbladet satt bredvid mig, men han hade inga kommentarer eller önskemål om bilder, men det är kanske inte hans bord att välja bilder. På Expressens webbsida tryckte man ut två bilder som jag skickade upp tidigt under matchen Inga av de bättre bilderna från matchen, men suget efter att lägga ut snabbt efter matchen gjorde säkert detta), förstod på Anders Hansson att de skulle köra hårdare i papperstidningen, och ytterligare två bilder kom in under förmiddagen. Aftonbladet körde arkivbilder från Bildbyrån igår kväll……men jag såg nu på morgonen att Aftonbladet hade publicerat en jubelbild av mig, så även där fick jag en publicering.

I KVP/GT/Expressens sportbilaga hade jag åtta bilder, tillsammans med webben så blev det totalt 11 unika bilder till dem, Aftonbladet körde samma bild på webb, papperstidning och löpet.

Tack vare TAIF-supportern Mats Malmhav har jag koll på om mina TAIF-bilder hamnar på löpsedlarna, och idag har jag bilder på alla tre stora kvällstidningarnas löpsedlar, Aftonbladet, Expressen och Kvällsposten.

Jag skulle tro att en situation som denna aldrig lär hända igen, att vara ensam fotograf på ett arrangemang som har stort nationellt sportintresse. Jag hoppas att någon kör på någon av mina bilder på Taifs ordförande Johan Blomster, han är nog ganska unik inom hockeyn, han är ordförande i föreningen, han står mitt i hemmaklacken och leder klacken under matcherna, dessutom gör han ibland intervjuer i hallen före och under matchen, samt är representant för föreningen före/efter samt i pauserna……….

Johan Blomster

Johan Blomster

Jag kände att jag hade en förkylning på gång igår kväll innan matchen, och efter att ha tillbringat en kväll i en av Sveriges kallaste ishallar (dock varmare igår när det var så mycket folk i hallen), ligger jag nu nerbäddad med en kraftigt förkylning, tur att man har tagit semester resten av veckan.

1 ping

  1. […] Det har varit glest mellan inläggen här på hemsidan, mycket pga mitt engagemang som frilansfotograf på Pic-Agency som tar en stor del av min fritid under hockeysäsongen. Senaste matchen som jag bevakade var i tisdags i Tingsryd när den första matchen i den HockeyAllsvenskan Finalserien mellan Tingsryd och AIK, en match där jag fick ett stort antal bildpubliceringar i KVP/GT/Expressen, totalt 11 bilder från matchen i deras fldöen såsom webb, papperstidning och löpsedel, mer om detta kan ni läsa om på min fotohemsida Calegula Foto. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.