Den fjärrstyrda målburskameran invigd

TINGSRYD, SVERIGE - 24 AUGUSTI 2016 : Troja Ljungby 91 Stefan Söder raka in 2-2 i en till stor del övergiven kasse bakom Tingsryd målvakt 31 Niklas Rubin under matchen i Ishockey Träningsmatch mellan Tingsryd och Troja på Nelson Garden Arena i Tingsryd den 24 augusti ( Foto: Lars Nilsson / Pic-Agency ) Nyckelord Keywords: Sport, Ishockey Träningsmatch, Tingsryd, Troja

TINGSRYD, SVERIGE – 24 AUGUSTI 2016 : Troja Ljungby 91 Stefan Söder rakar in 2-2 i en till stor del övergiven kasse bakom Tingsryd målvakt 31 Niklas Rubin under matchen träningsmatch mellan Tingsryd och Troja/Ljungby i Nelson Garden Arena i Tingsryd den 24 augusti ( Foto: Lars Nilsson / Pic-Agency )

Igår i samband med träningsmatchen i Nelson garden Arena mellan Tingsryds AIF och IF Troja/Ljungby (4-6) testade jag min nya fjärrstyrda målburskamera för första gången. Det krävs några matcher innan det sitter ordentligt gällande kamerainställningar, timing för att knäppa av bildsekvenser, osv.

Nelson Garden Arena tillhör inte de ljusstarkaste arenorna där hallen i Olofström är den hall som har absolut bäst ljus, nästan för starkt om det nu kan vara det. Jag körde med min Canon EOS 5D Mark II med Canon EF 15 mm f/2.8, inställningarna var 1/800, f/5.6 samt ISO 6400 och manuell fokus. Kabeln mellan PockeyWizzard mottagaren och kameran är en kabel med strömbrytare som förhindrar kameran att gå ner i vänteläge mellan tagningarna, allt för att minska startsträckan när det är dags att dra av en bildserie.

Nästa gång ja testar kameran kommer jag nog att byta kamera och istället köra med Canon EOS 5D Mark III och kanske lite mer ISO och eventuellt justera bländaren. Det är hela tiden en balansgång hur kort skärpedjup man vill ha i bilderna.

© Alla bilder är skyddade av upphovsrätten och får inte laddas ned utan tillstånd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.