Nu jäklar känner jag mig taggad

Målburskamera - Fotoutrustning: En komplett sats med målburskameralåda samt två extraglas i Bräkne-Hoby i Ronneby kommun den 14 augusti ( Foto: Lars Nilsson / Pic-Agency ) Nyckelord Keywords: Ridsport, Calegula, Målburskamera, Fotoutrustning

En komplett sats med målburskameralåda samt två extraglas

I fredags kom så äntligen målburskameralådan från USA, så nu har jag nästan allt som behövs för att börja köra med en fjärrstyrd målkamera i Nelson Garden Arena den kommande säsongen. Transporten från New York gick via flyg till Kastrup, sedan hamnade paketet i Sverige för tullklarering (tog sex dagar). Totalt tog transporten ca 14 dagar men då var nästan halva tiden den tid som tullklareringen tog i Sverige.

Kameran hade jag sedan tidigare, en Canon EOS 5D Mark II, medan jag hittade vidvinkelobjektivet som begagnat på CyberPhoto, ett Canon EF 15 mm f/2.8 Fisheye, för det är det rekommenderade objektivet för lådan (begränsad med plats i lådan). Ny fjärrstyrning köpte jag på Cyberphoto, två stycken PocketWizard Plus III, sedan behövs det en kabel mellan mottagare och den fjärrstyrda kameran, en kabel som jag har på gång som begagnad från en fotografkollega. Till detta köpte jag ett 32 GB minneskort för att säkerställa att kortet i kameran räcker för en hel match (kan ju inte tanka ur det i pauserna av praktiska skäl).

Totalt kommer nyinvesteringen att landa på knappt 15.000 kronor, och i den summan ingår två extra glas till kameralådan. Det var kanske inte det ultimata att köpa kameralådan i dagsläget med tanke på växelkursen mot dollarn, men jag kan förhoppningsvis tjäna in förlusten på växelkursen med försäljning av bilder som inte hade blivit av i väntan på bättre växelkurs. De svenska tull- och momsavgifterna var dock relativt beskedliga, befarade att påläggen skulle vara mycket större.

Så nu har jag några träningsmatcher på mig att trimma in utrustningen, sedan får vi se hur lyckade bilder jag kan få ut av utrustningen, spännande!

Canon EOS 5D Mark II, avskriven                                     0 SEK
Canon EF 15 mm f/2.8 Fisheye, begagnad             4.490 SEK
2 x PocketWizard Plus III                                             2.580 SEK
Lexar CF Professional 1066X, 32GB, 160Mb/s         534 SEK
HockeyNetCam med två extraglas                            6.606 SEK
Fjärrstyrningskabel, begagnad                                     500 SEK
———————————————————————————–
Totalt:                                                                              14.710 SEK

Länkar:

Canon EOS 5D Mark II >>>

Canon EF 15 mm f/2.8 Fisheye >>>

Fjärrstyrning PockeyWizard Plyus III >>>

Fjärrstyrningskabel PocketWizard CM-N3-ACC för Canon >>>

Minneskort Lexar CompactFlash Professional 1066X, 32GB, 160Mb/s >>>

Målburskameralådan >>>


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.