Snart slut på sommarvilan

2016-07-07 Ishockey - Allmän bildMåndagen den 11:e april var min sista frilansfotografering den gångna vintersäsongen för Pic-Agency, matchen var SM-semifinal 6 mellan Växjö och Skellefteå i Vida Arena. Sedan dess har det handlat om annat en frilansfotografering, det har funnits tillfällen sedan dess att bevaka lite olika sportevenemang i Blekinge med omnejd, även om det inte har varit allt för många kommersiellt gångbara idrottshändelser. De olika SM-orienteringar var något som jag hade kunnat bevaka, men suget har inte funnits där, och skall jag bevaka något så vill jag göra det helhjärtat. Jag har dock hållit igång lite, fotograferat Hoby GIFs herrlag i div. 5 fotbollen, Hoby GIFs damlag i div. 3 Tingsryd fotbollen, DM i fälttävlan i Blekinge, Sugar/Salt Cup i fältritt samt Wild Wheels Cruising,

Men nu drar snart ”min” säsong igång igen på allvar när SHL, HockeyAllsvenskan, HockeyEttan samt SSL Dam o Herr står på programmet. Nytt för i år är att jag kommer att bevaka innebandyns högsta serie SSL då Pic-Agency har skrivit kontrakt med Innebandyförbundet att täcka dessa matcher. Jag kommer att bevaka Växjö Vipers hemmamatcher i Fortnox Arena i SSL Herr samt Kalmarsunds matcher i Färjehallen och Kalmar Sporthall i SSL Dam. Första matchen för säsongen blir träningsmatchen mellan Tingsryd och Oskarshamn i Nelson Garden Arena på tisdag 16:e augusti efter drygt fyra månaders uppehåll.

Nytt för i år är också att Pic-Agencys fotografer har ensamrätt på att använda sig av fjärrstyrda kameror i målburar och i arenataken i HockeyAllsvenskan. Jag kommer att köra med en målburskamera i Nelson Garden Arena, fjärrstyrning och vidvinkelobjektiv är inköpt, liksom lådan som utrustningen skall in i. När det gäller lådan så kommer den från Nordamerika, närmare bestämt från New York, och lådan har anlänt till Sverige, för knappt en vecka sedan, men jag har ännu ej fått någon avisering att den skall ha kommit till mitt utlämningsställe.

Min matchkalender är nu uppdaterad med de matcher som idag är kända i de olika serierna där Hockeyallsvenskan går först, följt av SSL, därefter SHL och HockeyEttan i den ordningen. Totalt 82 matcher inlagda inklusive träningsmatcher, bara tre matchkrockar mellan matcherna i HockeyAllsvenskan och SSL, hyfsat utfall. Till dessa 82 matcher kommer sedan KRIF Hockeys matcher i HockeyEttan efter jul (AllEttan eller fortsättningsserien) om de inte krockar med andra inbokade matcher, sedan eventuella playoff, kval och slutspelsmatcher i de olika serierna samt kanske några gästspel i ABB Arena Karlskrona och Karlskrona HK i SHL om behov finnes hos Pic-Agency, så jag lär sluta på ca 100-110 matcher den kommande vintern.

Väl mött därute i frilansvärlden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.