2016-06-12: Dam: Hoby GIF – Konga/BHIF 2-1

Systrarna Grüner, Carina och Nina firade segern efter slutsignalen

Systrarna Grüner, Carina och Nina firade segern efter slutsignalen

Hoby GIFs damlag tog emot Konga/BHIF på Bräknevallen i eftermiddags, och det slutade med Hobyseger 2-1 (0-0). Under slutet av uppvärmningen kom det några droppar från ovan, men lagom till matchstart sprack det upp och matchen kunde spelas utan regn även om det var mörkt runt omkring i skyn..

Konga inledde friskt, men snart gled spelövertaget över till Hoby, där Hoby spelade ett fyndigt passningsspel. Men under de sista 20 minuterna av halvleken sjönk Hoby tillbaka och Konga kunde ta över initiativet igen. Halvleken slutade mållös, men direkt efter Kongas avspark i den andra halvleken hamnade bollen hos Sanna Olsson ett par meter in på Kongas planhalva på vänsterkanten. Sanna drev bollen på egen hand och kunde bryta in mot mål och göra 1-0 med ett skott i bortre burgaveln, och då var halvleken bara en minut gammal.

Hoby fortsatte att ligga på och skapade några resultatlösa lägen, men Konga fick ett jätteläge att kvittera bara några minuter efter Hobys ledningsmål när man fick en frispark strax utanför straffområdeslinjen nästan rakt framför Hobys mål, men frisparken gick över. Båda lagen skapade en del lägen, men nästa mål kom inte förrän i 70:e matchminuten när Hobys försvar inte lyckades få undan bollen efter en utrusning av Hobys målvakt Emma Velin. En lyftning in framför Hobys mål till en helt fristående Mathilda Andersson, och ställningen var 1-1.

Konga fick blodad tand och ökade trycket, men Tuva Hansson kom in från högerkanten efter en spelvändning på mittplan och testade ett skott från distans som Kongas målvakt Terese Nystedt fick problem med, vilket betydde 2-1 och en ny Hobyledning, tid 82 min. Konga jagade sedan en kvittering, men efter 94 minuter blåste domare Anders Petersson av matchen, och säsongens andra seger var ett faktum.

1 ping

  1. […] Hoby GIFs damlag följde upp herrlagets seger igår mot Atlas med att vinna hemma på Bräknevallen mot Konga/BHIF med 2-1. Matchbilder och ett kort matchreferat hittar ni här >>> […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.